2017-11-29 12:14:28• hírek • Bede Emőke

Révbe ért a NEPI-bevásárlóközpont ügye

A szerda délben tartott sajtótájékoztatón Kereskényi Gábor polgármester mellett Calin Stan, a szatmári projekt képviselője is jelen volt.

Kereskényi Gábor örömét fejezte ki, hogy több éves várakozás után végre sikerült pontot tenni a NEPI által tervezett mega mall ügyére, hiszen a cég képviseletében Calin Stan letette a teljes dokumentációt, mely ahhoz szükséges, hogy kiadhassák az építkezési engedélyeket.
 

„Nagyon fontos számunkra ez a beruházás, mely nem csak arról szól, hogy lesz egy újabb bevásárlóközpontunk, hanem arról is, hogy egy több mint 40 millió eurós  beruházás érkezik városunkba, mely hozzájárulhat  a szatmáriak komfortérzésének növeléséhez és Szatmárnémeti fejlődéséhez” –mondta el a polgármester.
 

Ez alkalommal a projektet megálmodó cég azt is vállalta, hogy a sajátján kívül más beruházásokban is szerepet vállal. Többek között felújítja a Digului és Dunarii utcákat, a Károlyi úton a standardoknak megfelelő körforgalmat alakít ki, és egyedülálló módon egy gyalogosok és biciklisek közlekedésére kialakított híd finanszírozásába is beszáll 100 ezer euróval.
 

A gyalogoshíd tervezése az elmondottak alapján jól halad, az elképzelések szerint ez a Szamos bal és jobb partját köti majd össze. Az önkormányzat abban reménykedik, hogy a jövő év elején sikerül pénzügyi támogatásra pályázni a Regionális Operatív Program keretén belül. Ugyanez a projekt ad lehetőséget arra is, hogy sok év után az Október 25 tér is megújuljon végre.
 

Calin Stan a NEPI képviseletében elmondta, hogy a mega mall megnyitójára jövő év végén lehet számítani. A 36,500 négyzetméter alapterülettel rendelkező plázában számos ismert márka üzlete helyet kap, az emeleten számos étkezési lehetőséggel és egy hat termes mozival. A szatmári NEPI-projekt vezetője reményét fejezte ki, hogy hamarosan sikerül majd egy olyan pláza alapköveit letenni, mely a város lakosságának minden igényét kielégíti majd, és meghatározó szerepet tölt be Szatmárnémeti közösségi életében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: